Masszázs

Ha volt már része a masszázs élményében, akkor tudja, milyen csodálatos közérzetet biztosít! Hiszen a masszázs terápia nem csak a testet, de a lelket és a szellemet is kényezteti!

"A masszázs által mi magunk is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje!"

Mi a masszázs?

A masszázs a test felületén, meghatározott fogásokkal, kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre kialakult válaszreakció a fizikai gyógyulás.

A masszázs a legősibb és legkellemesebb természetes módszer a betegségek megelőzésére és gyógyítására. A masszázs terápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktivizálja a paraszimpatikus idegrendszert, feloldja az izmok akaratlan feszülését. Hiszen az érintés életszükségletünk, ami biztonságérzetet, örömöt, önbizalmat, melegséget, energiát, erőt ad.

Enyhíti a stressz hatásait: sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban egyre több stressz és negatív inger ér bennünket, mely betegségeket vált ki, mint fej, ­hát, ­nyakfájás, szem túlterhelés, gyenge koncentrálóképesség, szorongás, depresszió 

Jobb alvást biztosít: a relaxációs masszázs ellazítja a feszült izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, ami a test lelassulását idézi elő, csökken a vérnyomás, lelassul a szívritmus, szabályosabb lesz a légzés, így megteremtődnek a pihentető alváshoz szükséges feltételek 

Fokozza az izmok teljesítőképességét: a masszázs közvetlen hatásaként csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere és így növekszik az izmok rugalmassága, teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, állóképességük javul. A bomlástermékek eltávozása megszünteti a fáradtság érzést. Az oxigénnel, tápanyagokkal bőven ellátott izom jól működik, tónusát, erejét idősebb korban is megőrzi. A fenti hatások létrejöttében az izomzat vérellátásának van a legnagyobb szerepe, mert olyan kapillárisok is bekapcsolódnak a keringésbe, amelyek eddig nyugalomban voltak.

Tehát rengeteg pozitív hatása van ennek a nagyon is kellemes passzív izommunkának! Egészségünket és teljesítőképességünket megőrizhetjük a masszázs segítségével. Regeneráló hatása olyan jó közérzetet biztosít, ami semmilyen gyógyszerrel nem érhető el és nincs káros mellékhatása!

A legtöbb sportoló megerősítheti, hogy a masszázs csökkenti a fájdalmat és elősegíti a helyreállást. Most már tudományos alapon is igazolható, hogy miért érdemes felkeresni egy masszőrt. Sejtszinten a masszázs csökkenti a gyulladást és hozzájárul új mitokondriumok képződéséhez a vázizomzatban. A masszázs csökkenti a krónikus fájdalmat és javítja a mozgás terjedelmét.

„Kimutattuk, hogy a masszázs csökkenti a gyulladásos citokinek expresszióját az izomsejtekben és elősegíti a mitokondriumok – a sejtek energiatermelő szervecskéinek – képződését. Abban mindenki egyetért, hogy a masszázs jólesik, és most már tudományosan is meg tudjuk magyarázni ezt az érzést. A masszázs az emberek széles köreire jótékony hatást gyakorolhat: az idősekre, a váz­ és izomrendszeri károsodásokban szenvedőkre és a krónikus gyulladásos állapotban levőkre. Vizsgálatunk bebizonyította, hogy az ilyen manipulációs terápiáknak helyük van az orvosi gyakorlatban."

Bővebben >>

Share