Relax masszázs

Modern társadalmunk rohanó, stresszes életmódjából egyenesen következik a testi-lelki egyensúlyunk elvesztése. A kevés testmozgás, a helytelen testtartás és az egyoldalú fizikai megterhelés mind-mind keményen próbára teszik izomzatunkat. Mindenkinek szüksége van a masszázs áldásos hatására. 
A relax masszázs összetett masszázs technika, mely ötvözi a svédmasszázs, a reflexológia és az akupresszúra fogásait, megteremtve a lehetőséget mind a mentális feltöltődésre, mind a fizikális ellazulásra.
Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban a stressz egyre több panaszt és betegséget vált ki. 
Az általános orvosokat 90%-ban olyan stresszhez kapcsolódó panaszok miatt keresik fel, mint a fej-, hát- és nyakfájás, szem túlterhelés, gyenge koncentrálóképesség, szorongás, depresszió, ingerlékenység, harag, magas vérnyomás, kimerültség stb.
A masszázsterápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását, betegségeket előzhetünk meg, megőrizhetjük egészségünket, teljesítőképességünket, szépségünket,
A nyak és vállizmok tartós feszülése gátolja az agy vérellátását, ami a szellemi funkciók gyengülését, depressziót, fáradékonyságot eredményez.
Sajnos a legtöbb ember nem tulajdonít ennek jelentőséget, vagy egyszerűen nem veszi magán észre a tünetek jelentkezését kellő időben.

Az illóolajok elsősorban a bőrbe, valamint a mélyebben lévő szöveti részekbe és a vérpályába eljutva fejtik ki jótékony hatásukat, de a masszázs során elillanó és belélegzett olajok hatnak érzékszerveinkre is, nyugtató és frissítő, a hangulatot kedvezően befolyásoló hatásuk is érvényesül.
A levendula-és a mangó-barack 100%-os természetes illóolaj segítségével érhetjük el még jobban a kellő hatást.

Share

Vélemény, hozzászólás?