Méz masszázs

images (24)A királyok eledelének, az örök ifjúság elixírjének is tekintették elődeink a mézet, amelyet élelmiszerként évszázadok óta használunk. Kedvező élettani hatásai népszerűségét tovább növelték és mára a szépészeti kezelések egyik közkedvelt alapanyagává vált.

A mézes masszázs például a hazai wellness szolgáltatások palettáján is szerepel. Ezt a keleti országokból hozzánk érkezett regeneráló, gyógyító eljárást látványos bőrszépítő hatásai teszik ennyire népszerűvé. A mézes masszázs során a kellemes hőmérsékletű mézet az adott testrészen, leggyakrabban a háton, egyenletesen eloszlatják. Majd a hagyományos masszázsfogásoktól teljesen eltérő módon juttatják a bőrön keresztül a mélyebben fekvő szövetrétegekbe. A méz szirupos állaga és a speciális masszázstechnika segítségével egyfajta vákumhatás keletkezik, ami elősegíti a bőr pórusainak tisztulását, és a méreganyagok felszínre kerülését. Helyükre pedig értékes vitaminok, enzimek, ásványi anyagok jutnak. Így nemcsak a bőr válik tapinthatóan puhábbá, simábbá, hanem ellazulnak a fáradt , feszes izmok, csökkennek a gyulladások.

A tibeti gyógyítók szerint a mézes masszázs helyreállítja a test energiaáramlásának egészséges egyensúlyát.

Ma már a tudomány is igazolja előnyös hatásait és szakemberek ajánlják az aranyszínű „csodaszert” mozgásszervi panaszok enyhítésére és fejfájás csillapítására.Mézmasszázs miért is?A méznek, a méhek ajándékának gyógyító hatása mér régóta ismeretes. Az aranyló ragacs igazi kincsestár, különleges tápanyagokat tartalmaz, mellyel nemcsak belülről fejt ki jótékony hatást, hanem kívülről is szépít és kezel. A természet nagyszerű adományával már Kleopátra is élt, tej és mézfürdővel csinosította magát, Nero is tejes mézes arcpakolást használt. A tibeti és orosz népi gyógyászat pedig ismerte a speciális mézes masszázst, melyet már mi is kipróbálhatunk.

A mézes masszázs alkalmával az édes nedűt nem a teába, hanem bármilyen meglepő is, az ember hátára csurgatják, majd egyenletesen elkenik. A masszőr nem alkalmaz különleges technikát, egyszerűen ráhelyezi kezét a mézes felületre, és amikor felemeli azt, a méz szívó hatásának köszönhetően az odaragadt felső bőr réteg is megemelkedik. Ez a hajszálerek és pórusok kitágulásával jár, ami fokozza a vérkeringést. A méz kiváló méregtelenítő révén a mézes masszázs alkalmával a szervezet salakanyag kiürítését is kedvezően befolyásolja és a távozó méreganyagokat magába szívja, ezzel az immunrendszert is erősíti.

Gyulladáscsökkentőként és izomlazítóként is ajánlatos az aranysárga folyam, így a mézes masszázs jótékony a reumások, a számítógép előtt ülők számára, sőt még a krónikus fejfájásban szenvedőknek is segít.

A mézes masszázs során a csodálatos anyag kíméletesen újítja meg a bőrt, érezhető simogató hatása, ahogy a szövetekbe jutatja a vitaminokat, enzimeket és ásványi anyagokat, mely nemcsak élvezetes szépítő kúra, hanem látványos is, kisimítja a bőrt, megtölti fénnyel, selymessé teszi.

A méz kedvező tulajdonságaiban otthon is részesülhet. Két mézes masszázs között házilag is kényeztetheti magát, ha megtisztított arcára mézet ken fel, hagyja 10-15 percig hatni, majd langyos vízzel leöblíti. Üde, bársonyos megjelenést ad a bőrnek. Érdemes egy fontos megjelenés előtt alkalmazni ezt a pakolást, mert a fáradság arcon hagyott nyomait eltünteti és még a smink is jobban érvényesül a méz általi vasalás után. Így könnyed módszerrel elvarázsolhatja a jelenlévőket.

Nemcsak az arcunkat, hanem a szánkat is kívánatossá tehetjük, ha a száj alapos átdörzsölése után mézzel kenegetjük. 15 perc múlva nincs más tennivaló, mint lenyalogatni a mámorító nyalánkságot, így kívülről és belülről is kihasználjuk a méz gyógyító hatását.

Share

Vélemény, hozzászólás?